Само в 7DniPlovdiv.bg

Татяна Дончева избухна пред цяла България: Премиерът Бойко Борисов сам се натресе в една ситуация, от която излаз няма!

Георги Иванов13.04.20181min19390
Татяна Дончев

Управлението на затворите е много трудна работа и винаги е била организирана от малко на брой разбирачи. Последният разбирач, който работеше в системата на затворите ген. Петър Василев почина. Не са много тези, които са готови да работят там с желание.

Това каза лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева в ефира на БТВ.

„В последните 10 години има много сериозна кадрова криза. Сегашните действия на ръководството на затворите ми се струва смехотворно“, подчерта тя.

„Премиерът Бойко Борисов сам се натресе в една ситуация, от която излаз няма“, коментира Дончева.

Тя направи анализ на реалната политическа и икономическа обстановка в страната ни, според която всички институции са в колапс и не работят, защото властта назначава там некадърни и мързеливи хора. Според нея това е илюстрация на разрушението на българските институции, което тече от 10-15 години.

“Има драматична загуба на институционален капацитет в България. Държавните ведомства работят хора, които не са подготвени да работят за това, за което им се плаща. Има цели сектори, които се ръководят от началници, които знаят по-малко от своите подчинени. Такава липса има и в здравеопазването, проблемът с ТЕЛК-а съществува, има хора, които мамят там. У нас изглежда, че има много нерешими проблеми, защото сме ги дали в ръцете на дилетанти. Познавачите или измряха, или сами напуснаха, защото бяха жестоко наритани”, каза още лидерът на “Движение 21”.