Само в 7DniPlovdiv.bg

Крути мерки в Пловдивския затвор! Без отпуски за Великденските празници, организират им…

Протест надзирателите на затвора07

Лишените от свобода в затвора в Пловдив, които са участвали в различните Великденски конкурси на управата на зандана и са се класирали на първите места, няма да бъдат награждавани с отпуски. Причината е затегнатият режим в затворите у нас след бягството на рецидивистите Радослав Колев и Владимир Пелов.

 Въпреки това от управата на затвора в Пловдив са се погрижили лишените от свобода да не скучаят по време на Великденските празници с различни творчески и спортни надпревари. Най-важният конкурс е бил за най-красиво великденско яйце и е бил изключително оспорван.

В него са участвали шест групи лишени от свобода с по трима човека. Сред тях са били и осъдените на доживотен затвор за убийства, които са смазали конкуренцията и са заели първото място със своите най-красиво боядисани великденски яйца. Индивидуален победител от конкурса е Орлин от шеста група, пише “Монитор”.

Празничните мероприятия в затвора в Пловдив продължават на 8 април, в неделя, от 11 часа, когато за лишените от свобода в Пловдив ще има Божествена литургия. Тя ще бъде отслужена от отец Милен Недев в затворническия параклис.

За лишените от свобода зад стените на затвора в Пловдив управата организира и спортни състезания – футбол и волейбол. За разлика от други години, сега лишените от свобода ще се простят с най-желаната награда – домашен отпуск. Причината отново е бягството от софийския затвор. В празничната Великденска програма в затвора в Пловдив участват и 38-те ученици в първи и втори клас в училището зад решетките. Миналата седмица първолаците и второкласниците затворници са изнесли рецитал пред съкилийниците си, имало е дори родителска среща преди ваканцията.

Наградите за победителите в различните затворнически конкурси ще са според Закона за изпълнение на наказанията, като тази година те биват редуцирани до допълнителна колетна пратка и писмени похвали.