Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: Няма да повярвате как тайнственият богаташ е искал да построи Колежа и да издържа Ботев! Бизнесменът от девинско село се срещна с бултраси и …

7 Dni Plovdiv27.03.20181min13980
Чистене на стадион Христо Ботев

За съжаление на феновете Ботев ще трябва да почака още, докато се сдобие официално с нов собственик и инвеститор, който да изпълни мечтата за построяване на стадион „Христо Ботев“. Сред част от бултрасите настъпи оживление след пост от петък вечерта във фенстраницата във Фейсбук- Ultras front Botev Plovdiv Bulgaria, според който се беше намерил богаташ готов да влезе в ролята на месия. Въпросната публикация в тази фейсбук група вече е изтрита, видя 7DniPlovdiv.bg.

Мистериозният бизнесмен не желаеше самолочноста му да бъде разкривана до не на 100% уредената среща между него и представители на феновете и мажоритарния собственик на клуба – Сдружение „ПФК Ботев Пловдив“, планирана за тази вечер. Тя обаче по всичко личи, че няма да се състои. 7DniPlovdiv.bg също информира за тази подготвяна сбирка, но загатнахме, че в крайна сметка тя може и да не се състои, защото още от самото начало в медията ни всъщност се усъмнихме в истинността на тази новина за богаташа.

ВИЖТЕ ТУК

Затова писахме, че вчера трябваше окончателно да се изясни дали тайнственият инвеститор наистина ще се срещне с бултрасите тази вечер. Представители на феновете са се събрали с него на опознавателна среща вчера, след която обаче на практика всичко пропадна. Според запознати хората, присъствали на тази сбирка, на която бизнесменът се представи пред тях, са останали меко казано втрещени, а той се е отказал от идеята да издържа Ботев и да построи стадиона.

7DniPlovdiv.bg се добра до любопитни подробности от срещата и ще ви разкрие малка част от тях, защото няма смисъл да се изпада в пълни детайли. Мистериозният бизнесмен, който искаше да спасява Ботев, се оказа , че е родом от девинско село. Може би най-любопитният момент обаче е начинът, по който той е смятал да финансира клуба и най-вече строежа на Колежа. Богаташът всъщност е обявил, че планира да изгради стадион „Христо Ботев“ чрез кредити, разбра 7DniPlovdiv.bg.

Сред немалко фенове на канарчетата веднага се възцари мнението, че може би кандидатът за акциите на Ботев не разполага с рекламираните в петък вечерта финансови възможности.

По този начин излиза, че Фейсбук новината от петък вечерта се оказва фалшива. Друг е въпросът каква е причината несъзнателно да се стигне до излишните емоции сред жълто-черното общество, което мечтае да види отново отбора на сърцето си на новия стадион „Христо Ботев“.

На всичкото отгоре кандидатът за акциите на клуба поне до вчера не бе потърсил официален контакт с висшето ръководство на клуба, което по принцип е задължително при осъществяване на подобни огромни сделки. При желание за инвестиране на купища пари със сигурност не се процедира по този начин, но все пак всеки има правото да го направи, както сметне за удачно според ситуацията и вижданията си.