Само в 7DniPlovdiv.bg

Феновете на Ботев се срещат с богаташа, който поиска да построи Колежа и да налива милиони в клуба! Ето кога ще е решителната сбирка!

7 Dni Plovdiv25.03.20181min3740
Чистене на стадион Христо Ботев

Предстоящата седмица  може да се окаже преломна за бъдещето на Ботев и мечтата за доизграждането на стадион „Христо Ботев“. За вторник вечерта е планирана среща между голяма група представители на феновете на канарчетата и тайнствения бизнесмен, който има желание да построи Колежа и да налива сериозни средства за изграждането на сериозен отбор, научи 7DniPlovdiv.bg. Според носещата се информация утре трябва да има окончателна яснота за тази изключително важна сбирка.  Това предполага, че за момента провеждането на срещата не е уточнено на 100% и евентуално е възможно да се стигне до промяна.

Сред бултрасите настава оживление след публикация във фенстрацията във Фейсбук- Ultras front Botev Plovdiv Bulgaria. Според съобщението от петък вечерта се е намерил човек, който иска да сбъдне мечтата за построяването на „Колежа“, като поеме и издръжката на клуба. Единственото условие на мистериозния засега инвеститор е да получи всички акции на клуба, а в управата на канарчетата да няма никой от настоящето ръководство.

Твърди се, че самият тайнствен бизнесмен засега не желае да бъде разкрита самоличността му и затова тя остава забулена в мистерия до срещата му с бултрасите. Знае се, че богаташът е ботевист и е от Пловдив. Дори се чуха слухове, че е присъствал на поне един от последните домакински мачове на Ботев, като не е изключено да е бил и на двубоя с Дунав миналия уикенд. Предполага се, че евентуалният бъдещ нов благодетел на канарчетата развива бизнес и в чужбина и има солидни контакти зад граница и с хора от футболните среди.  Твърди се, че става въпрос поне за една държава от най-развитите в Западна Европа.

Към настоящия момент мажоритарен собственик на Ботев е Сдружение „ПФК Ботев Пловдив“. Организацията на феновете държи 61% от акциите на АД-то на клуба. Затова се очаква на плануваната за вторник среща да присъстват и членове на Сдружението.