Само в 7DniPlovdiv.bg

Ексклузивни СНИМКИ от гостуването на Караянчева в Пловдив! Председателят на НС изпробва леглата на Парашутната дружина…

Виктор Марев19.03.20181min8220
Цвета Караянчева 75 г Парашутната дружина 16

Като парламентаристи трябва да съдействаме максимално на Българската армия. Това каза пред журналисти в Пловдив председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която присъства за честването на 75-та годишнина от сформирането на Парашутната дружина и създаването на българските Сили за Специални операции, пише „Фокус”.

„Трябва да направим добри закони, с които те да се чувстват спокойни, за да охраняват още по-добре територията на България. Знаете, че те участват и в мисии”, каза още Карянчева. По думите й днешното събитие е голямо и тя много се вълнува за това.

По повод коремното превъртане на президента Румен Радев преди седмица в същото поделение Караянчева коментира, че няма лошо политиците да спортуват, тъй като те трябва да са здрави, за да си изпълняват добре задълженията. „Ние като парламентаристи гледаме да работим максимално активно, за да сме полезни на българските граждани и тези, които са ни избрали”, добави Караянчева.

Тя прие тържествения строй на Специалните сили. След това митрополит Николай отслужи заупокойна молитва в памет на загиналите военни парашутисти и бяха поднесени цветя и венци пред паметната плоча и параклиса в поделението.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и министърът на отбраната Красимир Каракачанов, заедно с бригаден генерал Явор Матеев, откриха Тактически оперативен център и крило за настаняване. Честването продължава в зала „България“ на Международен панаир – Пловдив.

Цвета Караянчева в Пловдив за тържественото честване на 75-ата годишнина от сформирането на Парашутната дружина и създаването на българските Сили за специални операции