Само в 7DniPlovdiv.bg

Ексклузивно! Георги Гергов пусна бюлетина за президент на Русия и се прекръсти! Разкри за кого е гласувал! (СНИМКИ)

Избори Русия-ГГергов и руски посланник09

Почетният консул на Русия в Пловдив Георги Гергов призна, че е пуснал бюлетина за Владимир Путин.

Областният лидер на БСП е с двойно гражданство и точно в 13,05 часа гласува на изборите за руски президент в бившия клуб “Берьозка” на ул. “Иван Вазов” 25. Той пристигна с черен мерцедес с дипломатически номера, заедно с руския посланик Анаталой Макаров.

Двамата преминаха покрай импровизирания пазар, на който се предлагаха руска водка “Белое Березка” за 30 лв. бутилката, бурканчета с шпроти и пастет от сьомга за по 5 лева, пирожки по 1,50 , шоколади “Победа” за 3 лева, руски бонбони, черен хляб с масло и хайвер и куп други лакомства. На сцената пък звучаха частушки.

Гергов подаде руския си паспорт, вписаха го и влезе в тъмната стаичка, на чийто завеси беше гербът с двуглавия орел на Русия. След като пусна бюлетината, той се прекръсти.

“Християнин съм”, отговори човекът с българско и руско гражданство и заяви, че е дал гласа си за бъдещето на Русия и нейния народ. Поредните неуспешни интриги нарече той обвиненията на Великобритания към Русия във връзка с отравянето на Сергей Скрипал.

“10 дни преди президентските избори извадиха този компромат. Говорят за демокрация, а вършат недемократични неща. Времето ще оцени какво е Русия и кой крив, кой прав”, каза Гергов. Попитан къде е повече сърцето му – в България, или в Русия, той отговори, че е много трудно да каже. Един руснак можел по един начин да изказва мненията си, а за човек с двойно гражданство като него било по-сложно, особено когато живее в държава член на ЕС.

“Никъде не се живее лесно. Навсякъде е сложно и динамично. Има проблеми, но има и хубави неща”, каза той. И препоръча на всеки да отиде и види колко е променена Русия и то не само в Москва, а до Далечния Изток.

“Не съм съгласен с оценката, че Путин е пожизнен президент. Търси се човекът, а той е намерен. Защо трябва да откриваме топлата вода. Ето, без да искам, ви казах за кой съм гласувал”, завърши Гергов.

Избори Русия-ГГергов и руски посланник15
Избори Русия-ГГергов и руски посланник14
Избори Русия-ГГергов и руски посланник13
Избори Русия-ГГергов и руски посланник12
Избори Русия-ГГергов и руски посланник11
Избори Русия-ГГергов и руски посланник10
Избори Русия-ГГергов и руски посланник03
Избори Русия-ГГергов и руски посланник04
Избори Русия-ГГергов и руски посланник05
Избори Русия-ГГергов и руски посланник06
Избори Русия-ГГергов и руски посланник07
Избори Русия-ГГергов и руски посланник09
Избори Русия-ГГергов и руски посланник02
Избори Русия-ГГергов и руски посланник01
Избори Русия-ГГергов и руски посланник16