Само в 7DniPlovdiv.bg

МВР с жесток удар! Снощи закопчаха известния пловдивски фалшификатор Митьо Дебелия…

Виктор Марев17.03.20181min3740
полицията

Известният пловдивски фалшификатор Димитър Димитров , популярен в ъндърграунда с прозвището Митьо Дебелия, снощи е бил задържан в Пловдив за пореден път, съобщава Трафикнюз.

Димитров, който е в „Топ 5“ на майсторите на ментета под тепетата, е арестуван при спецоперация на пловдивската полиция. Обискирани са няколко адреса, където по данни на криминалистите, са се изработвали фалшиви документи.  Според информация, Димитров не е бил единственият задържан.

През последните 10 години  Митьо Дебелия бе арестуван няколко пъти. Излежа и ефективна присъда. През 2007 година групата му, в която членуваха още девет души, бе разбита при акция на полицията. Тогава от четири адреса в Пловдив антимафиотите иззеха десетки фалшиви норвежки, македонски, литовски, португалски, украински, хърватски, израелски, китайски, италиански, британски и други паспорти. Освен това бяха намерени заготовки за фалшиви визи за САЩ, Канада и др. държави от Европейския съюз.

Срещу организацията на Дебелия, която  действала като паспортна служба, прокуратурата внесе близо 180 страници обвинителен акт и няколко чувала и сакове с веществени доказателства срещу членовете на групата.

Сред задържаните фалшификатори бяха стари познайници на полицията. Зад решетките освен Димитров попаднаха Георги Панев-Четворката, заловен като член на друга печатница за документи, както и Иван Стефанов, който пък се прочу с връзките си с братя Богоеви, печатали някога ментета в офис над Военния съд под тепетата.

От комисията “Кушлев” бе направено искане за отнемане в полза на държавата на имущество на Димитров и съпругата му Гинка, но преди това той успя да прехвърли голяма част от имотите си.

През 2012 година Димитров отново бе арестуван. Тогава паралелно в Пловдив и Бургас бе проведена полицейска акция, а фалшификаторът бе арестуван в ресторант „Ла Рива” по тепетата.