Само в 7DniPlovdiv.bg

Последни разкрития: Братът на Жоро Плъха ще съди жената на д-р Димитров…

Виктор Марев14.03.20181min6920
Жоро Плъха Доктора

Ще съдя както доктор Димитров, така и съпругата му. Това се закани в личния си интернет профил Илия, братът на застреляния в Пловдив Жоро Джевизов – Плъха. От текста се разбира, че причината за това са разказите на жената на д-р Димитров, които според него са лъжа.

„Ще се борим докрай за теб, братко”, пише Илия в профила си.

Роднини и приятели погребаха убития при опит за кражба Жоро Джевизов – Плъха. Това се случи седмица след като трупът му бе открит върху кола зад областната управа. Тялото бе освободено с разрешение на наблюдаващия прокурор, след като са приключили всички експертизи, които ще бъдат необходими за разследването. Около трийсетина души изпратиха Джевизов на Рогошките гробища. В квартала имаше засилено полицейско присъствие. Няколко патрулки на местното Шесто районно следяха да няма провокации.
В „Столипиново“ темата за убийството продължава да е сред най-коментираните.

Самият Джевизов е осъждан 9 пъти за кражби, което на практика означава, че извършените от него престъпления са в пъти повече. Той има близо 30 регистрации за различни престъпления в полицията, но не всяко от тях е стигало до съда.

Д-р Иван Димитров не се чувства добре. Направил си е редица изследвания, но не е лежал в болница. Продава жилището си и не иска повече да живее в района.

Обвиняемият Димитров беше освободен от ареста след изменение на мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в „подписка“. Решението е взето не на база обществения натиск и протестите в подкрепа на рентгенолога, а въз основа на факти и доказателства, подчерта изрично окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Постановяване на мярка „подписка“ е определено с мотивите, че обвиняемият има чисто съдебно минало, извършва общественополезен труд, има постоянен адрес и не са налице обосновани предположения, че ще се укрие или извърши друго престъпление.

Източник: Retro.bg