Само в 7DniPlovdiv.bg

Ексклузивно! Ангел Джамбазки отвърна на удара на Сидеров за неудобните въпроси: Знае ми телефона – да ме пита…

Виктор Марев14.03.20181min1690
Ангел Джамбазки

Скандалите около коалицията Обединени патриоти не стихва, а дори се разраства и засегна и евродепутатът Ангел Джамбазки. Именно той защити вицепремиера Валери Симеонов по повод изказването му за руския патриарх Кирил. Това никак не се хареса на Волен Сидеров, който от дни чака извинение от лидера на НФСБ и постави патриотичната коалиция в разклатено състояние.

Във Фейсбук профила си лидерът на “Атака” зададе няколко неудобни въпроса към Джамбазки. Агенция ПИК се свърза с евродепутата от ВМРО, за да коментира обвиненията на Сидеров. Ето какво каза Ангел Джамбазки:

Интервю на Гергана Ингилизова

– Г-н Джамбазки, Волен Сидеров ви нападна затова, че защитавате лидера на НФСБ Валери Симеонов. Защо според вас лидера на “Атака” се обърна срещу вас и как ще го коментирате?

– Не мисля, че би трябвало да му отговарям през медиите. Моето мнение е ясно по този въпрос (изказването на Валери Симеонов за патрирах Кирил бел. ред. авт.). И двамата трябва да помислят малко по-сериозно какво има зад тях и пред тях и струват ли си тези разправии. После позицията на всеки български националист е много ясна, уважение към гостите да, но и уважение от гостите ни. Тези неща са много ясни. За мен е абсолютно без значение дали някой от Изток, Запад или откъдето и да е, за мен това е абсолютно неприемливо.

– Волен Сидеров ви задава доста горещи въпроси, като пита дали сте подкпепил Истанбулската конвенция с гласуване “въздържал се” в Европейския парламент. Това не е ли сериозно при положение, че всички знаем вашата крайна и ясна позиция против конвенцията?

– Първо конвенцията не е гласувана в Европейския парламент, това е лесно да се провери. Второ твърдението, че някой е подкрепил нещо с гласуване не за него, а  “въздържал се”, което по същността си е “против”, е показателно.

– От къде тогава идва този въпрос?

– Не е гласувана, гласуван е доклад на европейски депутат, който е в подкрепа на конвенцията. Тя не е гласувана, това е документ на Съвета на Европа, всеки може да го прочете това нещо.

– В тази връзка Сидеров пита: “На кого служите и за какво, държи ли ви някой с нещо, изпълнявате ли нечия поръчка”?

– На такива въпроси със сигурност няма да отговоря през медиите, те говорят сами за себе си . Ако иска да ме пита нещо, знае ми телефона.