Само в 7DniPlovdiv.bg

Скандал! Йорданка Христова захапа съперницата си Лили Иванова: Аз съм царицата…

Чудомир Пеев26.02.20181min21920
Лили Иванова без бръчки

Йорданка Христова елегантно захапа отколешната си съперница Лили Иванова на тема коя е гранддама на поп музиката, наричайки себе си „царицата на българската естрада”.

Точно под това мото минава турнето на любимката на Фидел Кастро в Куба и Мексико, което стартира на 2 март от „Театро американо” в Хавана.

Островът на свободата е запазена територия на Йорданка Христова, която точно преди 50 години за пръв път изнася концерт в карибската държава и завинаги спечелва сърцата на кубинците. Данчето сподели, че вероятно предстоящият гастрол в Куба ще е последният, макар да няма желание да се сбогува завинаги с любимата си публика от Латинска Америка, писа „Таблоид“.

Всяка година снахата на Григор Стоичков събира слънчеви лъчи на лазурните плажове на Варадеро, а често съчетава почивката си със срещи с публиката. Хиляди жени на Острова на свободата са кръстени на Йорданка, а най-големият й почитател – бащата на кубинската революция Фидел Кастро, винаги я приемаше в резиденцията си.

В готвеното шоу в Хавана ще се включат и именити нейни колеги от Куба, които са свързани с България в личния си живот и в кариерата. Със сигурност певицата ще подпали отново кръвта на латиноамериканските си приятели с песните, които ще изпее на испански.

Въпреки факта, че не смята да слиза от сцената, Йорданка Христова, която на 10 септември ще навърши 75 години, готви прощални концерти в Европа, САЩ и Канада.

Изпълнителката на „Делфините” готви грандиозен юбилеен концерт на 19 ноември в НДК.

Вече 55 години естрадната прима обира овациите с вечните си хитове, които се пеят на 18 езика. Тя печели любовта на публиката с финес, непринуденост и аристократизъм, които, според почитателите на Данчето, липсват на вечната й съперница Лили Иванова.

Въпреки че суетата е присъща на всеки артист, Христова е много по-непринудена при общуването си с публиката, не крие годините си и никога не отказва снимка или автограф на свой фен. За разлика от Йорданка фурията от Кубрат е доста по-претенциозна и суетна и не дава да я снимат от близо. За капак Данчето е истинската звезда в Куба, където Лили Иванова е гостувала, но без особен успех.