Само в 7DniPlovdiv.bg

Валери Симеонов показа в Пловдив как се вдига корупционния индекс! Вижте с колко чанти с вино си тръгна от “АГРА” (Снимки)

7 Dni Plovdiv21.02.20181min2160
АГРА и ВИНАИА 19- Валери Симеонов,Георги Гергов

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов заедно със заместник-министъра на земеделието, храните и горите Лозана Василева откриха най-голямото изложение на агробизнеса в Югоизточна Европа.

Международната селскостопанска изложба “АГРА” в Пловдив е едно от най-престижните изложения за селскостопански стоки, машини и технологии, което провежда 27-то си издание от 21 до 28 февруари 2018 година. Тази година в събитието участват 700 фирми от 33 държави.

Вицепремиерът обиколи всички щандове, като почти навсякъде получи и подаръци. “Сега ще кажат, че вдигаме корупционния индекс в държавата”, пошегува се Симеонов със собственика на Панаира Георги Гергов. Въпреки това патриотът нито за момент не изостави даровете, като сам си носеше пакетите с бутилки.

На един от италианските щандове на изложението, където му предложиха да опита хубави маслини, Симеонов отново пусна чувството си за хумор: “Искам от тези, които хапва Моника Белучи, за да изглежда така добре”.

Валери Симеонов откри в Пловдив Международната селскостопанска изложба АГРА

Извън шегите Симеонов получи много поздравления от участващите производители, които казаха, че виждат в негово лице шанс за съживяване на родното производство. “Не помагайте само на морето, обърнете внимание и на селото”, призоваха го те.