Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: Ботев си връща Жоао Пауло от Лудогорец по любопитна схема! Вижте подробностите за сделката между двата клуба

7 Dni Plovdiv20.02.20181min4510
Жоао Пауло с екипа на Ботев

Ботев е много близо до това да си върне Жоао Пауло от Лудогорец. Канарчетата решиха да си върнат бразилския голаджия под наем от шампионите. Твърде е възможно още до довечера трансферът на кариоката да е факт. По наша информация на Коматево искат Пауло като преотстъпен за 3 месеца. По-важното в случая е, че Лудогорец ще продължи да плаща заплатата на Жоао, ако приеме да облече отново жълто-черния екип, научи 7DniPlovdiv.bg. По този начин той няма да тежи на бюджета на пловдивския клуб, докато играе в Пловдив.

Припомняме, че нападателят премина в Лудогорец в началото на миналата година. Ботев го продаде на разградчани срещу трансферна сума от порядъка на 250 000- 300 000 евро. На Коматево той получаваше около 8000 евро, като тогава той бе най-скъпоплатеният футболист на канарчетата. Според запознати след преминаването му на „Лудогорец Арена“, възнаграждението на Пауло се е вдигнало почти двойно.

Същевременно с взимането под наем на бившия си голаджия, от Ботев финализират и трансфера на национала Цветомир Панов при шампионите. За целта договорът на десния бек с жълто-черните  е разтрогнат, разбра още 7DniPlovdiv.bg. Панов имаше действащ контракт с пловдивчани до края на сезона.