Само в 7DniPlovdiv.bg

Съдът каза тежката си дума! Решиха съдбата на мароканския джихадист от ИДИЛ!

Чудомир Пеев20.02.20181min6640
съд

Науфал Захри и преводачът от марокански внесоха тотално объркване в пловдивския апелативен съд. Над половин час преводачът отговаряше на въпросите на съда и на Захри, който обаче не можеше да разбере какво му говорят или се правеше, че не разбира, предаде БЛИЦ.

Въпреки многократните опити на магистратите, да обяснят на обвиненият във връзки с ИДИЛ, че хасковският окръжен съд му е наложил 90 дни арест, но адвокатът му обжалва и иска 40 дни арест, Захри така и не проумя какво му превеждат. Няколко пъти каза на съда, че иска да остане 90 дни в българския арест, после каза, че иска 40 дни.

Беше му обяснено, че въпреки решението на съда за 90 дневен арест, той е издирван по искане на “Интерпол” за връзки с ИДИЛ, доказано е, че е бил в Сирия, разхождал се е с бомби на кръста, с оръжие и боеприпаси. Бил е на по-висше ниво в групировката, към главната й дирекция.

В крайна сметка стана ясно, че Захри иска да остане в България, но това едва ли ще се случи, тъй като се очаква скоро мароканските служби да поискат екстрадацията му.

На второто днес заседание най-после се яви служебен защитник, който каза, че много за кратко е видял мароканеца и е говорил с него. Пловдивският апелативен съд току-що реши да остави за срок на 90 дни оставянето на Науфал Захри в ареста и така потвърди решението на хасковските съдии.