Само в 7DniPlovdiv.bg

Официално! Един полицай и трима фена на Ботев са в болница след мелето в София! Двама бултраси са арестувани!

7 Dni Plovdiv18.02.20181min970
Левски Ботев Пловдив (38)

От полицията в София излязоха с официално съобщение за мелето между фенове на Ботев и униформени служители преди мача с Левски.

При овладяване на ситуацията е пострадал униформен, в болница са откарани трима участници в сбиването; двама са задържани в полицейския арест, се разбира от него.

„Към 16 часа днес в полицията бил получен сигнал за група фенове на гостуващ отбор за предстоящия футболен мач между Левски и Ботев – Пловдив, които в и пред заведение на ул. „Черковна“ хвърляли пиратки и грубо нарушавали обществения ред. На място пристигналите полицейски екипи заварили разразяващ се конфликт между групата и минаващи от там младежи.  От разменените удари са пострадали трима, които са откарани в болница. В полицейския арест са задържани двама участници в конфликта.  При овладяване на ситуацията е пострадал и един от полицаите, който също е отведен в болнично заведение.

Групата фенове от гостуващия отбор са съпроводени до стадион „Г.Аспарухов“. Работата по изясняване на всички обстоятелства около случая продължава.“, съобщават от МВР.

Малко по-късно сериозно напрежение възникна на трибуните на “Герена” минути преди старта на мача между Левски и Ботев. То възникна между запалянковците на сините, намиращи се в сектор “А”, и тези на гостите от сектор “Г”.

Първоначално феновете заложиха на словесни престрелки, но в един момент започнаха да се замерват с пръчки и дървета. Все пак взивоопасната ситуация бързо бе потушена и двубоят започна без закъснение.