Само в 7DniPlovdiv.bg

Жесток бой в София! Полиция и фенове на Ботев влязоха в ръкопашна схватка! Униформените нахлуха с палки при бултрасите заради…

7 Dni Plovdiv18.02.20181min1140
Агитка на Ботев Пловдив

Тежък сблъсък между столични полицаи и ултраси на Ботев Пловдив е имало в столицата, разкриват колегите от PlovdivDerby.com. Причина за това е станал фен на Левски, който е пострадал, след като е забелязан да снима агитката на канарчетата в столично заведение .

На място веднага са пристигнали огрoмен брой полицаи, които са употребили сила срещу феновете от Пловдив. В резултат на сблъсък между органите на реда и ултрасите на Ботев има пострадали.

Боят между феновете на Ботев и полицията е бил много сериозен. 10 патрулки и 3 буса с униформени са нахлули в заведението, където са запивали бултрасите, уточняват пък от Plovdivnews.bg.

Феновете на Ботев са се изправили в неравна битка с въоръжените с палки полицаи. Равносметката е няколко с разцепеци глави и двама арестувани фенове.

Има и ударени полицаи, но за разлика от бултрасите те са били с екипировка, която ги е предпазила.

Заради  шал на Левски полицията в София влезе в сблъсък с ултрасите на Ботев Пловдив, разкриват още от PlovdivDerby.com.. До ексцесиите се е стигнало, след като феновете на канарчетата за забелязали фен на Левски в близост до заведението, в което се бяха събрали в столицата.

Ултрасите на Ботев са решили, че фенът на Левски ги снима и няколко от тях са го нападнали като в плен са паднали фенските артикули на синия привърженик. Веднага след това жълто-черните запалянковци са атакувани от огромен брой полиция, като се стига до сбиване между двете страни, а последствията са няколко пострадали.