Само в 7DniPlovdiv.bg

Акрапович се ядоса на свой футболист: Това не е професионално!

7 Dni Plovdiv18.02.20181min1330
_49T2215

Треньорът на Локомотив  Бруно Акрапович остана доволен от победата над Пирин. Успехът над орлетата е първи за босненския специалист начело на черно-белите. Той се ядоса и на постъпката на Абделхаким Буна, който си изкара глупав червен картон.

“Трудно се работи, за да направиш един отбор така, както искаш. Привлякохме много футболисти, които не бяха готови физически по начина, по който аз искам. Затова имахме проблеми. В подготвителния период обърнахме внимание на кондицията и сега е напълно нормално да изглеждаме по-добре.

Футболът е такава игра, че може всичко да се случи. Можехме да затворим мача, имахме добри атаки, а накрая треперихме и можеше да не спечелим.Затова, което аз искам, е нужна много силна конкуренция в отбора. Искам няколко още по-качествени играчи, за да можем да постигнем играта, която искам – да играем агресивно 90 минути, движение по двата фланга, в атака и защита. Играчите, които постигнат изискванията ми, ще останат в отбора. Които не могат, напускат.

Не е сериозно да мислим за първа шестица, след първата победа. Трябва да мислим от тренировка за тренировка и от мач за мач. С приказки никой нищо не е постигнал. Трябва дисциплина. Целта ни е да работим, за да изглеждаме все по-добре. Работим върху доста неща, които трябва да подобрим. Но има неща, които не са професионални. Не може футболист, който ми трябва за мача със Славия, да си изкара втори жълт картон”, коментира наставникът на черно-белите.