Само в 7DniPlovdiv.bg

Пловдив с нова придобивка! Монтират умни светофари на опасно кръстовище…

Министър Нанков инспектира рехабилитацията на пътя Пловдив – Асеновград003_1

Нова светофарна уредба ще бъде сложено на едно от най-опасните кръстовища в Кючука, където непрекъснато стават катастрофи. Днес екипи на ОП „Организация и контрол на транспорта“ ще подменят светофара на бул. „Никола Вапцаров“ със „Стефан Стамболов”, което ще наложи временна организация на движението, предаде Trafficnews.bg

„Целта е да създадем условия за по-голяма безопасност на участниците в движението, тъй като мястото е особено невралгично“, коментира директорът на общинското предприятие Борислав Кръстев.

Предвижда се светофарите да работят на полутурбина, при което автомобилният трафик ще се пуска в едната или другата посока.Такава организация беше направена през лятото на миналата година на бул. „Кукленско шосе“ при кръстовището с ул. „Скопие“, с което се улесни левият завой.

По време на ремонта днес  светофарната уредба ще бъде изключена. От „Организация и контрол на транспорта“ предупреждават пешеходците и шофьорите да бъдат изключително внимателни при преминаване през кръстовището.

Градските власти вече на няколко пъти заявиха, че ще изградят нови светофарни контролери там. Освен на Камела, се предвиждат подобни уредби и на  няколко други кръстовища на бул. „Никола Вапцаров“. На тях да бъдат сложени от левите секции, които ще действат на редица други кръстовища в Пловдив.