Само в 7DniPlovdiv.bg

Йордан Цонев от ДПС: Пих кафе с Доган. Той каза: “Ако моята загриженост за държавата е коледен подарък, защо да е загриженост само за Борисов?”

Диалогът между институциите е влошен. Това е лошо за държавата!

Това заяви в предаването “Още от деня” по БНТ депутатът от ДПС Йордан Цонев. Той коментира размяната на остри реплики между президента Румен Радев и премиерът Бойко Борисов, пише epicenter.bg.

“Споменаването в едно изречение на хора от моята администрация с името на Пеевски аз смятам за груба манипулация”, заяви днес в БТА Румен Радев. Президентът посочи, че Борисов е получил „коледен подарък” с подкрепата, изразена от Ахмед Доган, а ГЕРБ са гласували „за” внесения от ДПС закон за КТБ”.

Тези думи на Радев предизвикаха недоумението на Йордан Цонев.

“Днес пихме по едно кафе с д-р Ахмед  Доган. Коментирахме последните събития. Той каза – “ако моята загриженост за държавата е коледен подарък, защо да е загриженост само за Борисов.” Г-н Доган в неговия шеговит стил каза – нека да е коледен подарък и за президента, и за всички институции”, разказа Йордан Цонев.

“Ясно е – едни нови избори ще възпроизведат сегашното състояние. Защо да губим пари и време”, разчете думите от коледното послание на Доган Йордан Цонев.

Йордан Цонев коментира и призива за обединение, който организацията “Балгьоч” на българските изселници в Турция, отправи към ДПС, ДОСТ и НПСД. Депутатът отговори и на въпроси, свързани със законопроекта срещу вторичното разграбване на КТБ, който той внесе, заедно с Делян Пеевски и Хамид Хамид.