Само в 7DniPlovdiv.bg

Денят на голямата битка настъпи! Ще седне ли Любо Пенев на трона на Боби в БФС или Михайлов ще остане президент?

7 Dni Plovdiv16.02.20181min350
Любо и Боби

Часът на решителната битка за това кой ще ръководи футбола в България през следващите четири години настъпва днес. Точно в 10 часа в хотел “Маринела” в София  стартира осмият редовен конгрес на БФС.

Кандидатите са трима – настоящият президент Борислав Михайлов, бившият селекционер на България Любослав Пенев, както и Ивайло Дражев, бивш ръководител на Черноморец (Бургас).

За фаворит е сочен действащият президент на централата Борислав Михайлов, чиято кандидатура за нов мандат беше издигната от водещи клубове като Левски, Славия, Черно море и още над 40. Влиятелният собственик на шампиона  Лудогорец Кирил Домусчиев също на няколко пъти изрази пълната си подкрепа за Михайлов, пише Спортал.

Като основен претендент за поста на Михайлов по време на кампанията се очерта бившият национален селекционер Любослав Пенев, който беше издигнат от  ФК “Черногорец 1946” (Ноевци) и УФК “АСТИ-АБ” (Хасково). Пенев води доста шумен в предизборния период, а днес ще разберем доколко претенциите му са били основателни.

Кандидатурата на Ивайло Дражев пък беше издигната от ФК Ботев (Болярово), като той стана последният обявил намеренията си да ръководи футбола у нас.

Право на глас в избора на президент имат 546 клуба от цяла България. На конгреса ще бъде предложено да приеме за пълноправни членове на Българския футболен съюз нови 117 клуба, докато други 145 ще бъдат предложени за изключване поради липса на дейност.