Само в 7DniPlovdiv.bg

ИЗВЪНРЕДНО! Борисов отговори на Радев за интригата с Пеевски!

Чудомир Пеев15.02.20181min17080
бойко борисов

Във връзка с многобройните запитвания и проявения интерес за коментар от премиера Бойко Борисов по повод изказването на президента Румен Радев по-рано днес, министър-председателят ще направи изявление за представителите на медиите в сградата на Правителствения ВИП, съобщиха от правителствената пресслужба. Това вероятно ще стане след 16.30 ч., тъй като дотогава медиите ще бъдат пропускани в сградата, предаде ПИК.

 Министър-председателят Бойко Борисов ще замине след това за Мюнхен, където на 15 и 16 февруари ще участва в традиционната Конференция по сигурността.

За последните пет десетилетия Мюнхенската конференция по сигурността, която ежегодно събира над 450 лидери от цял свят, се превърна в основен глобален форум за обсъждане на политиката за сигурност. Фокус тази година е поставен върху въпроси като ролята на Европейския съюз като глобален участник в отношенията за сигурност, заплахите пред международния ред, контрола върху въоръжението, включително напрежението, породено от ядрената програма на Северна Корея.

Премиерът Борисов ще участва   в официалната вечеря за откриването на Конференцията на тема “Нови идеи за Европа”, както и в различни дискусии, посветени на трансатлантическите отношения и сътрудничеството в отбраната между ЕС и НАТО, отбранителния съюз на ЕС.

В българската делегация за Мюнхенската конференция по сигурността е и заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов.