Само в 7DniPlovdiv.bg

Размазаха Иван Тотев! Вижте кой го разби: Срам ни е, че докара нещата дотук, да върне “Пловдив 2019” на…

7 Dni Plovdiv13.02.20181min3070
Сесия134
Има само един начин да се предотврати организационния провал на „Пловдив – Европейска столица на културата през 2019“, е културната общественост и бизнеса да си върнат обратно инициативата. Кметът Иван Тотев и общината водят инициативата към крах.
Пловдив 2019 е национален проект, не е просто инициатива. Ще изнесем тази тема на национално ниво и ще се опитаме да наложим на общината да се съобразява с мнението на българската културна общественост . Това заяви лидерът на “Да, България” Христо Иванов на специална пресконференция по темата, която беше излъчвана на живо в интернет.

Ще проведем един отворен форум, който да обсъди „Пловдив – Европейска столица на културата през 2019“ в контекста на националната културна политика. Ще се обърнем към водещи представители на културната общност  Опитваме се да бъдем полезни с нов cайт, обясни Иванов.

Късно е за страшно много неща, смята той.  Изпитвам дълбоко чувство на срам, че нещата се свеждат до този опит за лъжа и за прикриване.

“След определянето на Пловдив през септември 2014 година за “Европейска столица на културата 2019” нещата тръгват надолу. На серия заседания на Общински съвет гражданската квота във фондацията е постепенно подменена с назначения, обслужващи частни и властови интереси. Подготовката за ключовите културни проекти зацикля, обещаната от общината инфраструктура се бави фатално, а правителството пренебрегва “Пловдив 2019” като национален приоритет”, казват организаторите.