Само в 7DniPlovdiv.bg

Феноменалната пловдивчанка, която стана №1 в света и на Балканите след уникални постижения, се закани: Ще подобря още рекорди!

7 Dni Plovdiv12.02.20181min1090
Александра Начева - Балканска шампионка

Само за седмица Александра Начева подобри два пъти собствения си национален рекорд в тройния скок в зала за девойки под 18 г. В събота тя се приземи на 13.43 м, за да стане балканска шампионка в дисциплината при по-големите от нея девойки под 20 г. Възпитаничката на Стойко Цонов сподели пред BGathletic.com, че е очаквала силния резултат, но е останала впечатлена от подкрепата на публиката в зала „Асикс Арена” в София.

„От всички състезания този сезон на Балканиадата се чувствах най-добре. На останалите стартове до сега все нещо не беше наред. Но сега всичко беше така, както трябва и очаквах да скачам много, както и стана. Аз съм доволна от резултата си. Пожелавам си да нямам контузии, другото ще дойде, сподели Начева. – За първи път участвах на състезание, в което да ме аплодират толкова много хора. Но все пак сме в България и наистина имах огромна подкрепа от страна на публиката и настроението така е уникално. Трябва да има още състезания за тази възраст у нас. Първо, че така се развива самата държава и, второ, като участници, като представители на България, за нас е много по-мотивиращо да участваме на големи първенства пред наша публика.”

„Не знам дали ще имам още състезания тази зима. В това отношение слушам стриктно треньора си и стартирам, където каже той. И още рекорди очаквам да има. Тази година ще се съсредоточа да си запазя постиженията, да не тръгвам толкова много нагоре и после затишие. Затова, както стане, състезание за състезание”, каза още пловдивчанката, която продължава да е №1 в световната ранглиста за сезона за девойки под 20 г. и под 18 г. в тройния скок.

7DniPlovdiv.bg припомня, че през уикенда медал спечели и детето-чудо на пловдивската лека атлетика Лиляна Георгиева. Възпитаничката на Радмила Станкович завоюва среберън медал в дисциплината на 1500 м.