Само в 7DniPlovdiv.bg

Лидерът на СДС Божидар Лукарски: Не вярвам да се стигне до предсрочни избори! “Патриотите” ще си изиграят добре картите за Истанбулската конвенция

Не вярвам да се стигне до предсрочни избори. Те отново ще поискат нещо в управлението и най-вероятно ще получат. “Обединени патриоти” доста добре си изиграват картите в тази коалиция. Това заяви лидерът на СДС Божидар Лукарски,пише actualno.com.

“Винаги може да има предсрочни избори, не смятам че обстановката е чак толкова нестабилна, след това времето ще покаже, ще седнем и ще поговорим”, допълни още той.

Лукарски уточни, че от негова страна не са водени никакви разговори с НФСБ: “Не сме водили разговори с НФСБ, не сме обсъждали със Симеонов каквото и да било за съвместно явяване на каквито и да било избори. Обсъждали сме само теми за общо обитаване на сградата (бел. ред. – става въпрос за сградата на “Раковска” 134, която СДС трябва да освободи, защото няма поне 1% подкрепа като самостоятелна партия и защото не влезе дори в коалиция в парламента). Хората на НФСБ активно извършват ремонтни дейности. Имаме допирни точки, нашата позиция е твърда и се различава от колегите в дясно, мен ме учудва, че партия, като ДСБ няма позиция по Истанбулската конвенция. Очаквах да имат сходна позиция с нашата относно понятието „социален пол.” Натискът отвън очевидно се усеща. Но има натиск, който не кореспондира с вековни български ценности.”

Припомняме, че снощи лидерът на “Атака” Волен Сидеров и Красимир Каракачанов изразиха мнение, че приемането на Истанбулската конвенция би довело до оставка на кабинета и предсрочни избори.

В отговор на въпрос каква е оценката му за дейността на кабинета “Борисов 3” Лукарски каза: “Има доста трески за дялане и на които трябва да се обърне внимание. Едната е тоталният блокаж на еврофондовете, за което не се говори. Причина за това не е ресорният вицепремиер, доста от министрите от сегашното правителство не са достатъчно добре подготвени.”