Само в 7DniPlovdiv.bg

Таксиметрови шофьори искат промени в закона: Ако това не се случи, ще бъдем принудени да…

Чудомир Пеев10.02.20181min1050
такси

Представители на таксиметровите компании в Пловдив поискаха промяна на Закона за автомобилните превози, съобщава Марица.бг.

До това решение се е стигнало на работна среща, на която са присъствали близо 40 професионалисти от различни фирми под тепетата.

Те са набелязали няколко основни искания, които да бъдат представени пред местната и национална власт.

„Най-важното, за което ще се борим, е промяна в закона. Искаме шофьорите да имат възможност да избират между патентен данък, съобразен с доходите или корпоративен“, коментира председателят на браншова организация на таксиметровите шофьори Георги Ряпов.

Те поискаха още разрешението за извършването на услугата да се издава на името на водача, а не на колата, както и шофьорите да могат да се регистрират по ЕГН.

Превозвачите поискаха местният данък да бъде намален драстично и да има възможност да се плаща на вноски – 4 пъти в годината.

Представителите на бранша настояват да има представители на организацията им по време на обсъждането в комисиите – транспортна и финансова, както и  при обсъждането на данъка в Общинския съвет в Пловдив.

„Ако това не се случи, ще бъдем принудени да подадем жалба до комисията по защита от дискриминацията“, категоричен бе Ряпов.

Снимка: Илюстративна