Само в 7DniPlovdiv.bg

Криминалисти с ексклузивни разкрития за отвличането на Адриан Златков! Задават се нови ареси и са погнали Ицо Турчина…

Виктор Марев09.02.20181min1850
Адриан Златков

Зрелищно арестуваните преди седмица за отвличането на Адриан Златков Ивайло Борисов-Ториното, охранителите му Марин Марков и Георги Близнаков, както и приятелката на последния Здравка Стефанова, са имали поне още трима съучастници в зловещото престъпление, извършено през миналото лято. Това съобщава „Уикенд”, позовавайки се на криминалисти, работещи по случая с похищението на 25-годишния син на автотърговеца Антон Златков.

Иво Ториното и хората му са били следени зорко от началото на декември миналата година, преди да се стигне до задържането им. С групата за денонощие бе закопчан и Златомир Иванов-Златко Баретата, който от години е спряган за техен началник. Доказателства за съпричастност на някогашния командос и мастит наркобос към отвличането на Адриан Златков обаче няма и Баретата не е привлечен като обвиняем.   Антимафиотите се съмняват, че пръст в похищението на милионерския син има и именитият столичен автокрадец Христо Георгиев – Ицо Турчина. Пред дни 42-годишният бандит бе задържан заедно с още трима човека, след като в неговата автоморга в квартал „Малинова долина” бе открито крадено беемве, подготвено за разфасоване.

Криминалистите подозират, че Ицо Турчина е човекът, който е осигурил крадените автомобили „Шкода Фабия” и „Опел”, с които миналото лято бе отвлечен Адриан Златков.  През отминалия септември, само дни след като синът на Тони Златков бе върнат от похитителите си след платен откуп от баща му, ченгетата тарашиха автоморга в „Горубляне”, собственост на Турчина. Тогава легендарният автокрадец прекара няколко седмици в ареста и според запознати е бил разпитван за отвличането на Адриан, но не е съобщил нищо на разследващите. „Ицо Турчина е част от близкото обкръжение на Ториното, двамата са приятели от поне 15 години и са извършили заедно не едно или две престъпления. Убедени сме, че Турчина също е участвал в отвличането на Адриан, макар да е имал само поддържаща роля”, твърди източник от МВР.

По всяка вероятност криминалистите няма да успеят да принудят Турчина да се разприказва за бандата на Иво Ториното, но пък полицаите ще внесат обвинителния акт срещу него за кражби на коли с надеждата да вкарат гангстера в затвора поне за 5 години. „В близките дни ще има още арестувани за отвличането”, категоричен е криминалист, ангажиран в разследването. Според думите му в похищението на сина на Тони Златков са участвали между седем и девет човека. „Трима са организирали отвличането в село Герман, след това Адриан е предаден на друга група от поне четирима, които са го охранявали докато е бил в плен. Други двама са водили преговорите за откуп чрез есемеси и са следили района около Панчарево, където похитеният е бил държан в плен”, обясняват от МВР.