Само в 7DniPlovdiv.bg

Валентин Радев захапа Нинова: Ако имате политически проблем, си го оправяйте въре! Кой видя нещо нередно?

Валентин Радев

Не бива да се поставя под съмнение работата на шуменската дирекция. Затова избързах да дойда. Това заяви на извънреден брифинг министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Думите му са по повод на обвиненията на лидерката на БСП, че неправомерно е ровено в членските списъци на партията и е задържан неин член от Шумен. “Не приемам такова отношение. Ние изпълняваме точно постановлението на прокуратурата. Ако имат политически проблем, да си го оправят вътре. В сигнала пише всичко. Прокуратурата разпорежда и проверява. Кой видя нещо нередно”, запита министърът.

“Ние проверяваме след като съберем информация я даваме в прокуратурата. Ако е попълнена декларация с невярна информация това е престъпление и следва наказание”, добави той.

“Иззети партийни документи: Ние имаме постановление и действаме точка по точка. Трябва да проверим член ли е, активист ли е, за това изискваме всичко. Когато установим, ще пратим в прокуратурата. Действаме по всички закони в страната”, каза министърът. Той проговори и за акцията в Ихтиман: “В 15:00 часа областния директор на София ще даде пресконференция пред Общината в Ихтиман и ще даде информация”, каза Радев.

Източник: Блиц