Само в 7DniPlovdiv.bg

Родният клуб на Стоичков с уникален поздрав за рождения му ден! Никой друг не е казвал толкова силни думи за най-великия футболист на България!

7 Dni Plovdiv08.02.20181min6070

Родният клуб на Христо Стоичков – Марица, честити рождения ден на най-великия български футболист. Ето какво написаха кършиякалии на своята Фейсбук страница:

„Честит 52-ри рожден ден на гениалния ХРИСТО СТОИЧКОВ – най-успелият български футболист! Нека му пожелаем здраве, както на него, така и на цялото му семейство и още много успехи в начинанията му! Направил първите си стъпки в школата на “Марица”, той и до ден днешен е пример, а постиженията му мечта и цел, пред децата и юношите, занимаващи се с футбол. Той е човек, който винаги е говорил с гордост за годините край Захарната фабрика. Израснал в “Кършияка” с топка в крака, великият Стоичков достигна висините на световния футбол и се превърна в истинска легенда с неизброими успехи в своята кариера. Поклон ИЦО, бъди здрав! Винаги ще се гордеем с теб!

“ХРИСТО СТОИЧКОВ е най-успелият български футболист, избран в идеалния отбор на България за всички времена, носител на най-престижните футболни награди (Златна топка, Златна обувка), носител на купата на Европейските шампиони, Купата на носителите на национални купи, избран в идеалния състав и голмайстор на Световното първенство по футбол в САЩ 1994. Христо Стоичков е трикратен шампион на България и петкратен шампион на Испания. Избиран е за Футболист № 1 на България 5 пъти…”