Само в 7DniPlovdiv.bg

Няма да повярвате какво се е случвало с Любо Нейков при първите му появи на сцена като артист! А ако знаете как се е запознал и със съпругата си…

7 Dni Plovdiv05.02.20181min1530
Любо Нейков 2

Любо Нейков е сред малкото родни артисти, които зад гърба си нямат разводи. Любовта със съпругата му Гинка продължава повече от 20 години, разказват от retro.bg. Срещнал я на една селска чешма край Червен бряг, откъдето е родом. Наливала вода в някакви кофи и той да се направи на кавалер, ѝ помогнал да ги пренесе. „Когато вдигна очи, аз онемях. Кафяви, изключителни очи. Рекох си, тя ще е. Така и стана“, спомня си актьорът.

Оженили се почти веднага, а неговите родители я приели като своя дъщеря. Тя е проектант по професия, далеч от неговата артистична среда. Не била ревнива нито в началото, нито сега, макар че докато следвал във ВИТИЗ, всяка сутрин целувал за добро утро всички момичета от института, които срещал по коридорите. Семейният им живот с Гинка обаче не тръгнал по мед и масло. Тя изгубила първото бебе, с което забременяла. Дълъг период не могла да зачене и познати препоръчали на Нейков лекар факир. Той обаче не им помогнал, а тъкмо обратното.

Не забелязал проблемите с плода и при аборта Любо едва не загубил жена си. Докторите с много мъка я върнали от оня свят, а после 10 години актьорът и половинката му не могли да се решат да започнат отново да работят за бебе. През 2011 г. обаче късметът им се усмихнал и на бял свят се появява щерка им Анна. Тя вече проявявала от талантите на татко си и казвала, че иска да стане певица. Артистизмът на Любо се изявил още в детските години, когато непрекъснато разсмивал съучениците и приятелите си. В училище взел да участва в пиески, свирел и в духовия оркестър. Започнал първо на валдхорна, постепенно се издигнал до тромпетист.

Накрая заради големи заслуги му дали най-хубавия тромпет – сребрист, не като на другите – жълт. После изведнъж станал извънредно стеснителен и на първите му появи на сцена като вече професионален артист му излизали по два-три херпеса наведнъж от стрес.