Само в 7DniPlovdiv.bg

Голяма изненада! Нешка Робева стана треньор на ансамбъла на … Германия!

7 Dni Plovdiv03.02.20181min12740
Нешка Робева

Нешка Робева изненадващо е новият треньор на ансамбъла по художествена гимнастика на Германия, пише Beautyinsport.com, позовавайки се на официалния сайт на федерацията по гимнастика на Германия, пише Блиц.

Ето и текстът: „Германската федерация по гимнастика предприема треньорска смяна в художествената гимнастика. Новият треньор на ансамбъла става българката Нешка Робева. Опитната българска треньорка сменя сънародничката си Екатерина Дуламова, която водеше ансамбъла от 2015 година.

„Радваме се, че можем да разчитаме на много опитната и успешна в международен план треньорка Нешка Робева. Смятам, че с нея ще успеем да постигнем нужния стимул, който е необходим, да направим решителната крачка на международната сцена“, обясни спортният директор на Волфганг Уилям.“

„Интересна задача е работя с отбора следващите няколко месеца. Вече направихме композициите, остава само да ги изчистим“, добавя най-успешната ни треньорка. Очаква се да видим работата й на Световната купа в София в края на март, за която ансамбълът е заявен.

Както е известно, Робева на два пъти писа за свои пътувания до Германия. Първоначалната идея е била да помогне като хореограф. На „Герена“ пък за поставяне на съчетания гостува най-добрата немска състезателка в момента Ноеми Пешел.

Според публикация в същия сайт отпреди седмица, в която се споменава работата на Робева като треньор, съставът на ансамбъла ще бъде променен.

Екатерина Дуламова води ансамбъла на Германия в последните две години и го класира за Олимпиадата в Рио де Жанейро, на което тимът зае престижното 10-о място. На Световното миналото лято германките останаха 14-и. На Европейското в Холон (2016) Дуламова класира отбора на шесто място във финала на обръчи и бухалки.