Само в 7DniPlovdiv.bg

Талантлива пловдивчанка разкри какво богатство за България е Григор Димитров! Няма да повярвате какво питат тенисистите ни в чужбина!

7 Dni Plovdiv02.02.20181min2150
Гришо и Топалова 2

Младата надежда на родния женски тенис тенис Гергана Топалова беше гост в предаването “Арена спорт” на колегите от БНТ HD. В момента Топалова е с контузия и няма да може да дебютира за тима ни за “Фед Къп”.

“В Австралия получих контузия в коляното и ще се наложи да се оперирам. Бях много развълнувана за моя дебют за “Фед Къп”, но се надявам догодина да имам шанс. Около месец ще продължи възстановяването ми”, заяви тя. 17-годишната плодивчанка коментира представянето си на Откритото първенство на Австрали при юношите и девойките. “Беше много странно първоначално, защото бях в напълно непозната държава. Но треньорите и състезателите бяха много добронамерени и ни помогнаха бързо да свикнем с атмосферата. Първите дни ни беше трудно да се аклиматизираме, защото беше много топло, много влажно.”

Топалова отпадна рано в турнира, но взе решение да играе, въпреки контузията, която я мъчеше.

“Лекарката на турнира ми каза, че контузита е сериозна и е по-добре да не играя. Имаше много българи на трибуните, които ни подкрепяха. Това беше наистина много приятно. Защото рядко се вижда толкова далеч да има толкова много българи.”

Гергана Топалова сподели, че е осъществила мечтата си в Австралия, срещайки се с първата ни ракета при мъжете и №4 в света в момента Григор Димитров.

“Успях да се срещна с Григор Димитров, което беше моя мечта. Още преди заминаването исках тя да се сбъдне. Просто го попитах на български дали може да се снимаме и той остана много изненадан от това, че го попитах на български. Той само отговори “Да”, съгласи се, а аз му пожелах успех.”

Тя разкри, че е започнала да играе тенис още на 5 годишна възраст. “Още когато стъпих на корта усетих че това е нещото, което искам да правя. Много бих искала да играя на турнирите в България, защото е по-различно усещането да играеш у дома. Много хора вече свързват България с Григор Димитров. Всички в чужбина ни питат познаваме ли се с него.”

Тя разкри още, че засега се справя успешно с трудния преход от юношеския към женския тенис, като целта й е да влезе в топ 100 в разглистата на WTA.