Само в 7DniPlovdiv.bg

Няма да повярвате на какво са готови организаторите на турнира в София заради Гришо! Категорични са, че Димитров го заслужава!

7 Dni Plovdiv01.02.20181min4840
Гришо с титлата от София

Директорът на турнира по тенис в София Пол Макнами е оптимист, че Григор Димитров ще вземе участие в турнира в българската столица от 4 до 11 февруари. Той каза, че все още няма категорично развитие относно световния номер 4. Макнами обясни, че Гришо има желание да играе отново в “Арена Армеец” и прави всичко възможно да излекува контузията в рамото, която го мъчи.

Както е известно, първата ни ракета беше в България за няколко дни, след което се прибра в Монте Карло, като всички очакваме да се възстанови и да се върне в София.

“Все още няма категорично развитие. Разбира се, и ние сме загрижени. Той прави всичко възможно, за да дойде да играе. Огромно нещо е да дойдеш да се бориш пред сънародниците си. Знам, че както феновете, така и той си спомня за онзи момент, в който целуна корта. Действаме по план”, коментира Макнами в интервю за Нова телевизия.

“Аз съм оптимист и знам огромното лично желание на Григор Димитров да дойде и да участва на турнира”, каза директорът на турнира.

“Той наистина има проблем с рамото, но и в момента прави всичко възможно, за да бъде готов. Той е поставен под огромно напрежение. Много бързо се качи до номер 3. В тази година той бе в нова роля и се превърна в главното събитие. Озряването му като спортист се видя в мачовете от Откритото първенство на Австралия. Преди година или две той нямаше да може да спечели такива мачове“, добави директорът на DIEMA XTRA SOFIA OPEN.

„Григор Димитров може да вземе решението си и пет минути преди първия мач, защото го заслужава, защото стигна до третото място в света, а след шоуто, което направи през миналата година ще му дадем всички възможности. Вярвам, че няма да се чака до последния момент и ще знаем по-рано. Григор е голям професионалист и ще знаем навреме“, продължи той.

„Евентуално негово отсъствие ще бъде неприятно. Когато бях директор на Откритото първенство на Австралия, Андре Агаси ми се обади вечерта преди първия мач и ми каза, че няма да играе. Тогава бе наистина неприятно. Правил съм 45 турнира на високо ниво и съм виждал всичко. В спорта се случва всичко, особено, когато става дума за контузии“, обясни Макнами.

„Турнирът остава много силен с класни участници и бъдещи звезди. Искаме да зарадваме българската публика. Надявам се, че това няма да е последният ATP турнир тук, но понеже теоритично има такъв риск, се надявам хората да ни подкрепят в залата. Важно е за бъдещето на тениса в България. Невъзможно е Григор да бъде заменен точно в България, особено за жените“, каза още Пол Макнами.