Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: Втори клуб от Полша пожела Стивън Петков!

7 Dni Plovdiv23.01.20181min1570
Стивън Петков се кефи след гола си във вратата на Славия

Втори клуб от Полша си заплю златната резерва на Ботев Стивън Петков. Сериозни аспирации да го привлече първи изяви четвъртият във временното класиране на местната Екстракласа – Ягелония Бялисток.  Още един отбор от Полша разпитва за 22-годишния нападател. Петков е желан и от Лех (Познан), научи 7DniPlovdiv.bg.  Представители на местния гранд живо са проявили сериозен интерес към Стивън. Засега нещата са на етап опипване на почвата.  Седемкратният шампион на Полша заема второто място в класирането и е с реални шансове да триумфира с титлата. Скоро ще стане ясно ще изпрати ли Лех официална оферта до Ботев за Петков. Според запознати по-вероятно е отборът от Познан да изчака до лятото, преди да отправи конкретно предложение.

За разлика от Лех, Ягелония към момента действа по- настъпателно. Те вече изразиха готовност да извадят 150 000 евро за правата младият голмайстор. От Ягелония са провели разговори с президента на Ботев Ангел Палийски. Официална оферта и тях обаче все още не еотправена.

Според запознати на Коматево не са много склонни да се разделят със златната си резерва. Ръководството на жълто-черните ще приеме оферта само ако тя е неустоима за клуба, а и самият Стивън желае да продължи кариерата си в желаещия го отбор.

Петков направи истински фурор с екипа на Ботев през есента. На Коматево в началото се двоумяха дали изобщо да го привлекат, но след това той се отблагодари по великолепен начин, донасяйки немалко точки на отбора в първенството, а заби и няколко решаващи гола в турнира за Купата на България.

Само за 423 минути на терена Стивън заби 9 гола за жълто-черните, като 5 от тях са за шампионата. 22-годишният нападател се превърна и в любимец на бултрасите, които очакват той да замести продадения в ОАЕ Фернандо Виана и да продължи да ниже гол след гол през пролетта. Петков има действащ договор с Ботев до лятото на 2019 година.