Само в 7DniPlovdiv.bg

Стоичков не сдържа сълзите си пред гроба на голям шампион: Моят приятел ще остане завинаги най-великият в историята! (СНИМКИ)

7 Dni Plovdiv22.01.20181min18080

Българската футболна легенда Христо Стоичков посети за пръв път гроба на друг легендарен спортист – Наим Сюлейманоглу. Камата бе много близък с покойния щангист.

Стоичков бе част от церемония в Истанбул, а след това намери време да посети последния дом на Джобния Херкулес. Носителят на “Златната топка” сведе глава и се разплака.

“Не познавам по-голям спортист от Наим. Той счупи толкова много рекорди и аз съм много горд с постиженията му. За съжаление ни напусна твърде млад. Бяхме големи приятели. Той никога не забрави откъде е тръгнал. За огромно съжаление го загубихме твърде млад”, каза Стоичков пред турските медии.

“Никога няма да забравя приятелството ни. Въпреки че беше щангист, ние изпитвахме взаимно уважение като големи спортисти. Където и да съм ходил, винаги съм разказвал за Наим. Той ще остане завинаги най-великият щангист в историята”, каза още най-великият български футболист.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *