Само в 7DniPlovdiv.bg

Гришо засипа със суперлативи американеца, който едва не го би и отсече: Най-щастлив съм, когато печеля такива мачове, в които не би трябвало да победиш!

7 Dni Plovdiv17.01.20181min3570
Tennis Australian Open 2018

Поставеният под номер 3 в основната схема Григор Димитров заяви, че е играл под средното си ниво при победата над квалификанта Макензи МакДоналд (САЩ) с 4:6, 6:2, 6:4, 0:6, 8:6 за 3:25 часа във втория кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис. Димитров имаше доста проблеми срещу МакДоналд, който е 186-и в свтеовната ранглиста.

“Какво мога да кажа… тежък ден, разбира се. Най-щастлив съм, когато печеля такива мачове, в които не би трябвало да победиш. Той игра невероятно, абсолютно невероятно. Заслужава големи поздравления”, каза на корта след вълнуващия мач Григор.

“С него сме тренирали заедно в Калифорния, така че донякъде бях леко запознат с играта му, но очевидно той е станал много по-добър и е на прав път. Изигра невероятен мач, няма какво мога да кажа. Просто трябваше да се боря и в края мисля, че опитът ми помогна”, сподели още Григор, като благодари на феновете по трибуните за това, че са останали да догледат мача въпреки късния час.

“Всички умеят да играят тенис, нещата опират до няколко точки тук и там. Точно това се случи и днес. Щастлив съм от победата – не от играта ми, а от начина, по който се борих”, добави Димитров.

След като си тръгна от “Род Лейвър Арина” Димитров сподели в друго интервю, че трябва да повиши нивото на играта си в следващите мачове. В третия кръг той ще мери сили с опасния руски талант Андрей Рубльов.

“МакДоналд направи невероятен мач. Той вече имаше изиграни няколко срещи в квалификациите, играхме късно, на “Род Лейвър Арина”, а освен това той игра освободено, защото нямаше какво да губи”, каза Димитров.

“Това е невероятна тактика, агресивен стил, ретур-мрежа. В такива мачове е важно да спечелиш, да запазиш хладнокръвие и съм щастлив да продължа напред. Успях да спечеля няколко важни точки. Играх под средното си ниво в днешния мач, но се опитвах да остана позитивен във всеки един момент”, добави Димитров.

“Той нямаше какво да губи, получаваха му се ударите, направи един невероятен мач. Аз се стремя да се развивам постоянно, да подобрявам играта си. В следващите мачове трябва да се представя на по-високо ниво”, коментира още българският тенисист.

Григор Димитров записа 18-а победа на турнира от “Големия Шлем” в Мелбърн, с което той се изравни с най-успешната българска тенисистка Мануела Малеева в класацията за постигнати успехи на български тенисисти в надпреварата.

Спортал