Само в 7DniPlovdiv.bg

Асен Николов отсече: Имаме сили да победим и в Стара Загора!

7 Dni Plovdiv11.01.20181min310
Баскелбол - Асен Николов за сайта 2

Треньорът на Академик Бултекс 99 Асен Николов изрази мнението си след успеха в първия мач от четвъртфиналите за Купата на България срещу Берое, спечелен от студентите.

„Преди мача казах, че най-важна е победата. С оглед на развоя на мача съжалявам за някои моменти, в които дръпнахме с разлика, но не съумяхме да я увеличим и дори позволихме обрат. Доволен съм, поздравявам момчетата. Искахме да накараме Берое да се труди за всяка точка и с изключение на времето, в което допуснахме 4 поредни тройки, се справихме с това. За мен беше важно да видя как ще реагира отбора, когато играта не ни върви. Срещу Балкан беше лесно, защото всичко ни се получаваше. След като Берое обърна срещата се радвам, че момчетата останаха заедно и съумяхме да спечелим. Тези 6 точки ще бъдат достатъчни ако играем добре в реванша. Смятам, че имаме сили да победим и Стара Загора. Разликата е малка и няма да се съобразяваме с нея. Ще играем за победа.”, отсече Николов

Васил Бачев, Академик Бултекс 99:

Берое е силен отбор и 6 точки не са голяма преднина – ще ни бъде трудно на реванша. Ние обаче отиваме за победа, без да мислим с колко точки сме победили. Сигурно можехме да бием с повече, но в определени моменти ни липсваше концентрация и стрелбата не влизаше. За пръв път ми се случва 5 минути да няма нито един кош в мача, но в такива случаи важното е като не вкарваш да не позволяваш да ти вкарват. С Митко и Никола Маравич заличихме проблемите в подкошието, които имахме преди, надявам се да продължаваме по същия начин.

Любомир Минчев, старши треньор на Берое:

Мач с обрати, но и двата отбора са играли и по-добър баскетбол от това, което показаха. Доволен съм от старанието на играчите ми и от това, че се бореха до последно в този труден момент с толкова къса ротация. Не мога да ги виня в липса на старание и желание. Имаше доста грешки, но това е следствие на умората. Бару трябваше да се върне в Кот Д Ивоар заради кончината на брат му. След това се разболя, не можа да се върне навреме. Надявам се да пристигне в петък или събота. купиха ни Алекс Дейвис, Ники Николов се контузи, имаме право да вземем само един чужденец. В момента не сме това, което бяхме в началото на сезона, но всеки отбор минава през трудни периоди. Като турнирен резултат 6 точки не е голяма разлика, но нищо не ни гарантира крайната победа.