Само в 7DniPlovdiv.bg

Локомотив започна „спасяването“ на лиценза за идния шампионат! Ето къде отидоха голяма част от парите, получени за успехите на Лудогорец в Европа!

7 Dni Plovdiv10.01.20181min2440
Крушарски-замислен-за-сайта-

В Локомотив започнаха разплащането преди старта на подготовката. Черно-белите се събират за първа тренировка от новата година днес на Лаута от 14 часа. Ръководството пък тръгна да погасява стари задължения, за да може да вземе лиценз за идното първенство.
В понеделник през касата на Лаута минаха бившият старши треньор Едуард Ераносян, а също така защитниците Кирил Котев и Павел Виданов. Вчера частично бе ощастливен и бекът Роберт Петров, разкриват колегите от Марица.
Ераносян напусна родния си клуб през април. Той разтрогна договора си по взаимно съгласие, като джентълменски прие да му бъдат платени възнагражденията, когато президентът Христо Крушарски има пари. В медиите излезе информация и че Ераносян е дал лични средства, които обаче Крушарски е върнал своевременно.
Котев, Виданов и Петров играха за Локо до края на миналия шампионат. За първото шестмесечие обаче те не получиха дори по една заплата. Затова сега започна разплащането и с тях. Това стана възможно, след като пристигнаха парите, които УЕФА преведе на БФС за успехите на Лудогорец в евротурнирите през миналия сезон. На черно-белите се паднаха 180 хиляди евро. Голяма част от тях обаче бяха прибрани от НАП по споразумението за изплащането на задълженията от времето преди Христо Крушарски. Живителна за клуба ще бъде и финансовата инжекция от телевизионните права, която се очаква в началото на февруари.