Само в 7DniPlovdiv.bg

Левски се размечта за своенравна звезда на Ботев! Сините искат размяна за желан от жълто-черните! Ето решението на канарчетата в 7DP!

7 Dni Plovdiv09.01.20181min6920
Димитър Пиргов за сайта

Левски изглежда ще направи всичко възможно да не остане капо при очертаващия се трансфер на защитника им Димитър Пиргов в Ботев. Сините и жълто-черните преговорят за размяна на играчи между двата клуба. От „Герена“ искат да вземат своенравния Меледже Омнибес от канарчетата, а към Коматево да поеме Пиргов, съобщи Дарик радио.

Защитникът на столичани е силно желан от треньора на Ботев Николай Киров. В лагера на канарчетата се надяват да привлекат Пиргов като свободен агент, след като той не замина със сините за лагера в Малта. Димитър има договор с Левски до края на сезона. Меледже също е обвързан с пловдивчани до лятото. Поради тази причина от „Герена“ явно искат бъде осъществена подобна сделка, при която при тях да пристигне талантливият, но опърничав котдивоарец. Жълто-черните се готвят да се подсилят с Пиргов, но само ако той е свободен агент.

Не е тайна, че Меледже вече всячески демонстрира намерението си да си тръгне от Ботев, защото не се чувства щастлив. Дори той е считан за почти сигурно ново попълнение на Септември (София). Собственикът на тима от Красна поляна Румен Чандъров държи 60% от трансферните права на Омнибес, докато Ботев притежава 40%, тъй като те са поделени между тях.

Самият Меледже по план трябва утре да хване самолета от родината си и в четвъртък да е в Пловдив, ако нещо не се обърка. След това той ще проведе преговори с ръководството на канарчетата, което има желание да го задържи в отбора с нов договор.Според запознати още има шанст халфът все пак да остане при пловдивчани.

От Ботев на този етап не са склонни на размяна Меледже за Пиргов, научи 7DniPlovdiv.bg. До момента няма и постъпило конкретно подобно предложението от страна на Левски. По наша информация ръководството на канарчетата все пак може да склонни да преговаря с колегите си от „Герена“, ако наистина държат да привлекат котдивоарския халф.  В такъв случай преговорите ще са в съвсем друга посока – покупк-продажба или вариант, при който канарчетата дори и да го пуснат на „Герена“ ,ще получат пари за него, макар и след време. Опцията за размяна Меледже за Пиргов е нежелана на Коматево, разкриха запознати.