Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: След като отказа на Локо, Головият хищник на Трета лига отряза и гърци! Елините даваха куп пари на нападателя за 3 месеца, но той избра …

7 Dni Plovdiv09.01.20181min5360
Андрей Атанасов - Борислав Първомай

Голмайсторът на четирите Трети лиги в България – Андрей Атанасов, е отхвърлил доста примамливо предложение от Гърция, научи 7DniPlovdiv.bg. Преди броени дни 30-годишният таран на Борислав (Първомай) е получил оферта от местен тим. По наша информация става въпрос за клуб от второто ниво на футбола в Гърция. Кандидатът да го привлече се е опитал да съблазни нападателя със сравнително изгодна във финансовото отношение оферта. Гърците го искали редиците си за 3 месеца, като за този период той щеше да получи куп пари, които в България няма как да вземе за този период, ако не играе за някой от родните грандове. Атанасов обаче не се поблазнил и не приел предложението на елините.

Андрей има опит в Гърция. През сезон 2015/16 той игра за Ахарнайкос (Ахарнис). В чужбина Атанасов се е подвизавал още в Черна гора, Полша и Армения.

През декември миналата година нападателят на Борислав се размина с пловдивския Локомотив. Той се появи на „Лаута“, но след като разбра, че Бруно Акрапович иска да го пробва заедно с още дузина кандидати за слава, си тръгна от стадиона. Така пропадна завръщането му при черно-белите.

Самият Андрей Атанасов сложи край на сагата около себе си. Чрез социалната мрежа опитният голаджия обяви, че ще остане в отбора от град Първомай. През есента той заби 19 гола с екипа на Борислав, което го направи есенен №1 сред стрелците в четирите Трети лиги в България. Андрей е с главна заслуга първомайци да зимуват на трето място в Югоизточната зона.

Борислав вече ще има нови собственици, гласят информациите от града. Това предполага, че в бъдещите планове на новото ръководство влиза и атакуване на промоция на професионалния футбол възможно най-скоро време.

Ето какво публикува в социалната мрежа Атанасов:

„ По повод моето бъдеще,спекулирше се че ще се завърна в ППЛ. Б гр. И къде ли още не!!! Истината е че аз оставам в Старият си отбор Б.Първомай.!!!!! Отбор който ми върна желанието отново да играя футбол,отбор в който не бях с 18 съотборника а 18 братя,дължа го точно на тях и нямам право да ги оставя в този момент , бяхме заедно когато беше трудно ,ще сме заедно и сега… Пожелавам успех на новото ръководство на отбора,а аз съм сигурен че са на точното място с точните хора !!!!Благодаря на всички отбори и треньори които се свързаха с мен и ме поискаха да играя за тях ,но моето място е тук!!!!!!“