Само в 7DniPlovdiv.bg

Пловдивска шампионка възхити Австралия! Вижте с какво

7 Dni Plovdiv09.01.20181min1000
Гергана Топалова в Австралия

Държавната шампионка по тенис за жени – пловдивчанката Гергана Топалова, разказа за първите си впечатления от лагера на отбора на световните таланти, организиран от Международната федерация по тенис в град Траралгон, Австралия.

“Нашата треньорка Роберта Бурзали ме похвали за моя бекхенд, като заяви, че е много добър. Имаме наситена програма. Ставаме в 7:30 часа. От 9 часа играем около час и половина с другите момичета. След това обядваме и почиваме. Правим и доста обща физическа подготовка. В момента не е много топло – около 24 градуса е, но влажността на въздуха е изключително висока”, обясни 17-годишната пловдивчанка, цитирана от Спортал.

Топалова тренирала заедно със Сада Нахимана от Бурунди, Сохюн Парк от Южна Корея и Даниела Висмане от Латвия.

В петък е записването за силния турнир за юноши и девойки в Траралгон, който е от първа категория. Добрата новина е, че 33-ата в световната ранглиста Гергана най-вероятно ще бъде сред поставените на състезанието, което започва на 13 януари.

Намерилата място в десетката на най-добрите млади спортисти на България тенисистка ще започне от 20 януари в Мелбърн и участието си в Откритото първенство на Австралия.