Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: Ще бъде ли Диого Кампос най-скъпоплатеният футболист в Ботев?! Ето каква заплата ще получава новата перла на канарчетата!

7 Dni Plovdiv08.01.20181min2630
Диого Кампос за сайта 2

Ботев намери заместник на бразилския си голмайстор Фернандо Виана  в лицето на сънародника му Диого Кампос. Последният вече може да се счита за футболист на канарчетата, след като подписа договор за 2 години с клуба. Днес остава само от Ботев официално да обявят трансфера му.

Диого Кампос обаче няма да е най-скъполатеният футболист в Ботев. Той дори няма да прибира заплата, колкото тази на Фернандо Виана. Кампос ще получава 6000 евро нетно месечно възнаграждение в Ботев, научи 7DniPlovdiv.bg. Диого до последно се пазареше с шефовете на канарчетата, но накрая прие условията.  За сравнение продаденият в ОАЕ Виана се разписваше срещу чисти 7000 евро. Най-скъпоплатеният футболист при канарчетата към момента е Фелипе Бризола. Сънародникът на Кампос взима между 7000 и 7500 евро месечно. На Коматево обаче се надяват да успеят да пласират Фелипе на трансферния пазар още през тази зима.

Според запознати жълто-черните смятат постепенно да прекратят практиката да дават между 7 и 8000 на бразилските перли, които привличат в отбора за вдигане на класата на тима.

От днес се очаква новата бразилска звезда на Ботев да започне пълноценни тренировки с отбора. Диого пристигна в България миналия четвъртък, ден преди старта на зимната подготовка. Наложи му се премине и през леко премеждие при първия си досег с родината.  Той бе задържан за известно време на летище София, най-вероятно заради проблем с паспорта му.