Само в 7DniPlovdiv.bg

Легендарен тенисист отсече: Гришо не е готов за титла от Големия шлем! Най-големият недостатък на Димитров е …

7 Dni Plovdiv08.01.20181min9370

В навечерието на Откритото първенство на Австралия анализаторът на Eurosport Матс Виландер направи своите прогнози за надпреварата през 2018 година. Той определи Роджър Федерер като фаворит за титлата, а също така изрази мнение, че Григор Димитров ще бъде сред най-добрите, но по-скоро няма шансове за трофея. Както е известно надпреварата в Мелбърн отново ще бъде в ефира на Eurosport, а шведът ще анализира изявите на състезателите.

“Не смятам, че Димитров е готов да спечели титла от Големия шлем. С начина си на игра има шанс да достигне до върха, но като цяло му липсва по-голяма последователност. Той все още допуска чести спадове, а най-големият му недостатък е неумението да печели срещу най-добрите играчи като Федерер или Надал. Нужно е да им се противопоставиш, да покажеш че нямаш какво да губиш и само може да спечелиш от срещите с тях. “Може би случилото се в Лондон може да му послужи за допълнителна мотивация и да му бъде от помощ да надиграва играчи от неговото ниво като Гофен или Зверев. Да, смятам че той ще бъде сред тримата най-добри играчи през 2018 година,” анализира Виландер пред Puntodebreak.

Той говори и за двама други големи таланти – Александър Зверев и Ник Киргиос. Според него те са бъдещи шампион в Шлема.

“За мен, когато показва най-високо ниво австралиецът блести повече от Зверев, но въпросът е дали физически е готов за мачовете в три от пет сета. Логиката показва, че до три-четири години Саша ще се превърне в шампион от Големия шлем с оглед физическата и психологическата си сила.”