Само в 7DniPlovdiv.bg

Асеновград изпраща със сълзи 13-годишния Васко!

7 Dni Plovdiv07.01.20181min8080
Асенова крепост за сайта

“Почивай в мир, мило дете!”, написаха близки по повод смъртта на 13-годишния Васил Хаджимарков от Асеновград. Той почина навръх Богоявление след падане от 15-метрова скала край Асенова крепост. Погребението на детето е днес.

Трагедията помрачи двата светли празника в градчето. Негови съученици и приятелчета са попарени от тъжната вест. Загиналият седмокласник учи в ОУ “Ангел Кънчев”. Учителите му са потресени от случилото се. Те описват момчето като много възпитано. Районната прокуратура в Асеновград предприе разследване за смъртта на детето.

“Вече са разпитани свидетели на трагедията, извършен е оглед на мястото, предстои да бъдат назначени експертизи”, посочиха от държавното обвинение. Макар да е нещастен инцидент, прокуратурата е длъжна да предприеме разследване, след като има смъртен случай.

Трите приятелчета на Васко, които станали свидетели на трагедията, не можели да се опомнят. На 6 януари те тръгнали към местността Метоха на разходка. Времето било хубаво и децата решили да излязат на въздух. Според тях Васко започнал сам да катери стръмните скали, които са надвесени над пътя за Бачково. Момчето се подхлъзнало, не успяло да се задържи и паднало на шосето от 15 метра височина, пише 24 часа.