Само в 7DniPlovdiv.bg

Ясен е тайнственият защитник, който е желан от Белия! Вижте кой е топ трансферната цел на Ботев

7 Dni Plovdiv06.01.20181min4160
Николай Киров - Белия

Ботев Пловдив и желанието на Николай Киров може да стане причина двама братя да се съберат под тепетата. Колегите от Plovdivderby разкриват , че българският защитник, който Белия иска е Димитър Пиргов. Футболистът обаче е собственост на Левски и яснота дали сините ще го освободят ще има към 9-и януари, когато столичани ще проведат първата си тренировка за 2018-а години. Пиргов е вариант номер 1 в момента пред Белия, тъй като ще легне по-тънко на клуба от холандеца, с който Ботев се разминават за 1000 евро. Самият Пиргов пък се оказа четвърти вариант за централен бранител при сините, след като те привлякоха Аймен Белаид, а в състава им са титулярите от есента Давид Яблонски и Холмар Ейолфсон. Освен това на Герена имат и младият Деян Иванов.

Припомняме ви, че Кресчендо ван Беркел поиска от канарчетата 5 000 евро заплата, а жълто-черните бяха готови да му дадат „само“ 4. До привличането на Кресчендо ще се стигне, ако Пиргов не акостира в Коматево. Третия вариант е португалец, който обаче е по-скъп дори и от „лалето“, но пък е най-качествен от тримата, избрани от Николай Киров, споделиха хора от спортно-техническият щаб на канарчетата. Мистериозният, засега, сънародник на Кристиано Роналдо не е свободен агент, но пък е уверил канарчетата, че може да разтрогне с настоящия си клуб и да акостира под тепетата без трансферна сума.

Припомняме ви, че братът на Димитър Пиргов Илко играе в пловдивския Локомотив. Това може да се окаже сериозен жокер в джоба на Ботев, тъй като двамата братя могат да се окажат в клубове от един град, което със сигурност ще е в плюс за тях.