Само в 7DniPlovdiv.bg

Ботев стартира с 25 души! Новите са … юноши на клуба! Белия отсече: Не сме коментирали Веско Минев, искам Меледже да остане, но …

7 Dni Plovdiv05.01.20181min900
Белия срещу Септември

Ботев започна зимната с подготовка с 25 футболисти. Треньорът на канарчетата Николай Киров даде пресконференция преди първата тренировка за 2018-а год.

Стартираме  с 25 футболисти, като новите са юноши на клуба ни. Диого Кампос ще се включи евентуално в заниманията утре. За тогава са насрочени медицинските му изследвания. Ако след това той се разбере за договор с клуба, ще започне и подготовка. Нови играчи в Ботев ще има, ако клубът се раздели с някой от досегашните, обяви Белия.

Меледже Омнибес ще пристигне в България  на 10-ти.  От клуба са му предложили  нов договор , но той засега се дърпа.

„Щом сме му предложили договор, значи съм решен Меледже да остане, отсече Киров.

Белия каза, че Веселин Минев, който напусна Етър, не е коментиран като вариант за привличане в отбора.

„ В момента преговаряме със защитник, но няма да ви кажа името преди да сме си стиснали ръцете с него, каза Киров.

“Уговорихме и последната контрола преди старта на пролетния полусезон. На нашия стадион в Коматево ще играем с Ботев Враца, което ще е своеобразно представяне на отбора пред феновете. Очакваме още потвърждение на две контроли за лагера в Турция”,  призна още Белия.

Той потвърди, че се надява адаптацията на Диого към стила на Ботев да стане бързо. “Взели сме го, понеже подхожда на нашите разбирания за играта и трябва да пасне, поне според треньорския екип”, каза Николай Киров.

Всички мачове за нас са важни, особено тези със Славия за Купата. Във всички ще се стремим да печелим трите точки.

До края на трансферния прозорец, можем да направим трансфери, всичко зависи от това как ние виждаме състава. Ако имаме възможност да подсилим състава, със сигурност ще го направим.

Нашата цел е да си защитим купата, ще се постараем всички заедно да го направим“, категоричен е Киров.

Ето и 25-те футболисти, които излязоха за първа тренировка

Даниел Кайзер, Мартин Димитров, Стелиан Аглелов (Юноша), Йордан Минев, Здравко Дерменов (юноша), Лазар Марин, Пламен Димов, Кристиан Димитров, Радослав Терзиев, Георги Купенов, Атанас Ташолов, Радо Апостолов, Лъчезар Балтанов, Серкан Юсеин, Фелипе Бризола, Алваро Юлияно,Тодор Неделев, Тони Тасев, Дуде Ндонгала, Стивън Петков, Крис Добрев (юноша с договор), Станислав Шопов (юноша), Иван Василев (юноша с договор), Здравко Жилов (юноша) и Милко Георгиев.

Утре към тима ще се присъедини бразилецът Кампос. На 10-и януари ще пристигнат Меледже и Чворович, а на 11-и Цветомир Панов.