Само в 7DniPlovdiv.bg

Треньорът на Ботев разкри имал ли е оферти от други клубове! Белия обяви каква е целта на трансферите на чужденци при канарчетата! Каза и за …

7 Dni Plovdiv03.01.20181min1670
белия - радост

Треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Киров призна пред ТОПСПОРТ, че клубът е постигнал договорка със заместник на нападателя Фернандо Виана, който бе продаден в ОАЕ. Утре в България ще кацне бразилецът Диого Кампос, който трябва да премине медицински изследвания, след което да подпише договор.

Наставникът разкри, че се преговаря с централен защитник, който да се присъедини към отбора, но отказа да назове конкретни имена.

Специалистът сподели каква е била цената на успеха за Ботев през изминалата година, както и какви цели си поставя за настоящата.

Ботев (Пловдив) изпрати изключителна година. Каква бе цената на този успех?

– Наистина изпратихме много добра година откъм резултати. Хубаво е, че направихме много хора щастливи. Ангажиментът ни е такъв, че трябва да си вършим по най-добрия начин работата. Без значение е каква цена сме платили.

Признанието за вашите успехи беше новият договор, който получихте от Ботев. Бързо си се разбрахте с ръководството и имахте ли оферти от други клубове, предвид отличната работа, която свършихте?

– Много бързо се разбрахме с нашите шефове. Не сме имали никакви проблеми с преговорите или някакви условия към тях. Оферти от други отбори не съм имал. Единствените ми разговори бяха с Ботев (Пловдив) и те преминаха за няколко минути.

Колко трудно е да се разделяте с основни футболисти и в същото време да се гради боеспособен състав?

– По принцип на нито един треньор не му е приятно, когато има текучество в отбора, но ние този ангажимент сме го поели. Аз много пъти съм казвал, че една от основните причини да се взимат чуждестранни състезатели е инвестиция за клуба. Нашата задача е да ги развием и чрез трансфер да внесем свежи средства в касата на клуба. Ние го знаем това предварително. По-важното сега бе да намерим достоен заместник на Фернандо Виана. Успяхме да намерим такъв човек. Надявам се всичко около медицинските тестове да е наред и да подпише договор. След това само трябва бързо да се аклиматизира.

За Диого Кампос ли става въпрос?

– Да. Утре трябва да кацне в България.

Известно е, че търсите и централен защитник. Спрягат се имената на Кресчендо ван Беркел, Александър Александров и Димитър Пиргов…

– Все още не сме взели окончателно решение по този въпрос. Имаме няколко варианта за нов играч на тази позиция. В момента се водят преговори. Поради тази причина не искам и да коментирам имена. Единственото сигурно е за бразилския нападател.

Ботев разполага с може би най-ефективният нападател в Европа – Стивън Петков. Може ли той да се превърне в следващата звезда на тима и да последва Фернандо Виана в някой чужденстранен клуб?

– Не обичам да давам конкретни мнения за футболистите. Стивън се аклиматизира по най-добрия начин в отбора, влага голямо старание в тренировъчния процес. Доволен съм от неговото привличане.

Всичко около зимната подготовка вече изяснено ли е?

– Събираме се в петък. Предстои ни лагер и в Турция. Там са ясни два от съперниците ни в контролните мачове – Олександрия и Пюник, като имам уверение от фирмата, която организира лагера, че съвсем скоро ще стане ясно името и на третия отбор, с който ще играем.

Какви цели си поставяте през 2018 година?

– Основната ни цел е влизане в първата шестица на първенството. Ще направим всичко възможно да защитим трофея си в турнира за Купата на България. Ще се опитаме да надградим над постигнатото и да помогнем за развитието на клу