Само в 7DniPlovdiv.bg

Супер! Няма да ставаме по първи петли за началото на похода на Гришо в Бризбейн! Вижте от колко часа ще играе срещу местния любимец Джон Милман

7 Dni Plovdiv03.01.20181min3940
Гришо с титлата в Бризбейн

Българските фенове и почитатели на Григор Димитров няма да се наложи да стават по първи петли за старта на участието на своя любимец в надпреварата на сингъл в турнира в Бризбейн. Гришо  ще изиграе първия си мач единично за 2018 г. утре.

Българинът ще се изправи в четвъртък срещу представителя на домакините Джон Милман във втория двубой от вечерната сесия на турнира в Бризбейн. Мачовете за следобеда започват в 19:00 часа местно време или 11:00 ч. българско.

Това означава, че Гришо ще изиграе първия си двубой единично в надпреварата не преди 13:00 часа българско време на Централния корт „Пат Рафтър”. Все още не е ясно коя ще е първата среща за вечерта утре, от която на практика зависи и кога Димитров ще излезе на корта.

Българинът досега се е срещал само веднъж с австралийския си опонент и не пази добри спомени. Битката между тях е била на Чалънджър преди почти осем години, а тогава Милман побеждава.

Сега обаче картината е съвсем различна, Гришо е първи поставен, а австралиецът участва с уайлдкард. В момента той е под №128 в световната ранглиста, докато Димитров е 3-и в света. Милман е роден именно в Бризбейн и е любимец на местната публика.