Само в 7DniPlovdiv.bg

Осакатен Академик изпусна победата в Самоков! Студентите имаха преднина от 8 точки, но Рилецо ги пречупи накрая! 14-годишен дебютира за пловдивчани!

7 Dni Plovdiv31.12.20171min300
баскетбол - Рилски Спортист - Академик Бултекс

Въпреки кадровите проблеми Академик Бултекс 99 бе на прага на заслужена победа срещу Рилски спортист в Самоков, но не издържа в края и отстъпи с 97:89 /28:24, 24:24, 18:23, 27:18/. Старши треньорът на пловдивския тим Асен Николов не можеше да използва контузените Станислав Ваклинов, Васил Михайлов и Илиян Ставрев и бе принуден да играе само със седем човека, но въпреки това студентите направиха много добър мач и малко не им достигна да се поздравят с успеха. Двубоят ще се запомни и с официалния дебют при мъжете на 14-годишния талант от школата на Академик Бултекс 99 Симеон Димитров.

Преди почивката гостите успешно парираха опитите на Рилецо да се откъсне в резултата, като взеха доста борби в атака и поддържаха равновесието с добър процент в стрелбата. През второто полувреме баскетболистите на Академик Бултекс 99 успяха да изравнят до 62:62 и дори да вземат минимален превес. Ключовият момент бе в началото на последната четвърт, когато с отлични изяви на Бачев и Боуен пловдивчани дръпнаха с 8 точки. След това обаче домакините постепенно пречупиха съперниците си с отлична игра на Еван Равънел под коша успяха да надделеят в самия край.

Васил Бачев бе най-полезен за студентите с 19 точки /5 от 8 на тройката/, 6 борби и 3 асистенции. Мартин Дурчев добави 18 точки, Седрик Боуен направи дабъл-дабъл със 17 точки и 10 борби. За победителите над всички бе Еван Равънел с 29 точки, Дерек Райт добави 20. Следващата събота Академик Бултекс 99 посреща Балкан от 18 часа в Комплекс СИ²ЛА в Пловдив.