Само в 7DniPlovdiv.bg

Приятен сюрприз! Академик включи 14-годишен талант в групата за сблъсъка с Рилски спортист!

7 Dni Plovdiv29.12.20171min270
баскетбол - 14 годишният Симеон Димитров Академик

Спортно-техническото ръководство на Академик Бултекс 99 предприе интересен ход за мача с Рилски спортист от поредния кръг на Националната баскетболна лига утре от 18 часа в Самоков. Старши треньорът Асен Николов и спортният директор Тина Димитрова решиха да дадат шанс на 14-годишния талант на клуба Симеон Димитров, който бе включен в групата на мъжкия отбор за мача. Симеон е една от най-големите надежди на клуба, държавен шампион с тима до 12 години от лятото на 2016 година, национал в своята възрастова група. Също така играе в отбора на Балкан в престижната надпревара от Шампионската лига при подрастващите. Освен в отбора до 14 години, редовно играе и в гарнитурите на пловдивския клуб и при по-големите.

Една от причините за дебютното му включване при мъжете е проблемът с контузени състезатели в отбора. Центърът Станислав Ваклинов получи травма в ръката и няма да бъде на разположение за двубоя, като се предполага, че ще отсъства десетина дни. Васил Михайлов е трайно контузен, с проблеми е и Илиян Ставрев.

Решихме да дадем шанс на Симеон да натрупа самочувствие. Също така това е своеобразна награда за сериозното му отношение към тренировъчния процес, коментира старши треньорът Асен Николов.