Само в 7DniPlovdiv.bg

Съпругът на загиналата зам.-кметица на Кричим е в критично състояние! Той все още не знае, че е загубил жена си и двете си дечица!

7 Dni Plovdiv28.12.20171min7010
Нурджан Ристемова и Ерол Шерифов пред язовирната стена

Ерол Шерифов, съпругът на заместник-кметицата на Кричим Нурджан Ристемова, все още не знае, че жена му и децата му са загинали при адската катастрофа на 24 декември. 46-годишният мъж е в критично състояние в Университетска болница Пловдив, информира БЛИЦ. Има тежка политравма. Има голяма коремна травма, фрактура на единия крак и травми по главата. Предстоят му операции, медиците се борят за живота му.

Другият водач, с който стана сблъсъка, е в добро състояние, той се е разминал само със счупен крак. БЛИЦ припомня, че навръх Бъдни вечер семейството на Ерол Шерифов се прибирало от коледно пазаруване в Пловдив. По пътя за Кричим БМВ-то им се сблъсква с идващ насреща камион, управляван от 31-годишен пловдивчанин. Все още не е ясно кой е виновен за навлизане в насрещното и последвания челен сблъсък. На място загиват съпругата на Шерифов-Нурджан, 6-годишното момченце и 15-годишната дъщеря на семейството. Ударът е бил толкова зверски, че момичето изхвърчава от колата и умира на пътното платно.

Чакат се експертизите, както и вещите лица, които ще констатират чия е вината за тази тройна трагедия. Според близки до разследването запис от камера показвал, че сблъсъкът е станал по вина на шофьора на камиона.

В община Кричим кметът Атанас Калчев обяви ден на траур, а градчето бе потресено от нелепата смърт на младата жена и на двете й деца. Сега в Кричим всички се молят поне Ерол Шeрифов да оживее и се чудят как ще му съобщят ужасяващата новина.