Само в 7DniPlovdiv.bg

Треньорът на Марица претендент за нов селекционер на България! Вижте коя волейболна легенда е основният конкурент за поста в женския национален отбор

7 Dni Plovdiv28.12.20171min520
Марица_Казанлък24

Волейболната ни легенда Антонина Зетова е фаворит №1 за овакантения пост на селекционер на националния отбор на България за жени, научи „Меридиан Мач“.

Договорът на досегашния старши – ветеранът Иван Сеферинов изтича след броени дни с края на 2017-а. Плевенчанката изведе националките до 23 г. до бронз на световното в Словения.

Единственият й конкурент бил треньорът на родния доминатор Марица -Иван Петков. Той вкара „жълто-сините“ в Шампионската лига тази есен.

По време на турнира за Купата на България при дамите миналия уикенд в Стара Загора шефът на БфВ Данчо Лазаров обяви, че работата на следващия треньор ще е подчинена на квалификациите за олимпийските игри в Токио.

„Все още не сме взели решение. Въпросът трябва да бъде решен до края на януари. Има една важна задача, която ни постави министърът на спорта Красен Кралев. Женският национален отбор има потенциал да се бори за квалификации на олимпийски игри и всичко ще бъде подчинено на тази цел.

Ще имаме предварителни условия към всички кандидати за треньор. Те са – който и да бъде треньор, да следва стратегическата програма до 2020-а. Това включва световното първенство в Япония и Лигата на нациите. И вече през 2019-а да сме сред 16-те най-добри и да се включим в квалификационните турнири за олимпиадата“, каза още Лазаров.

Тъкмо пред неговия поглед Марица вдигна четвъртата си Купа на България под ръководството на Петков, но той си оставал втори избор след Зетова.